Què és la XIP? | ¿Qué es la XIP? | What is the XIP?

 

 


QUÈ ÉS LA XIP?

 

Les organitzacions estan transformant la seva activitat i raó de ser pel profund canvi de paradigma social i econòmic que estem vivint. L’Administració no n’ha de quedar al marge. Per avançar en aquesta direcció, un grup de professionals ens hem decidit a organitzar-nos al voltant de la Xarxa d’Innovació Pública (XIP).

Ens hem proposat unes línies de treball conjuntes per compartir projectes i bones pràctiques, coneixement, notícies i, en definitiva, aprendre plegats de la nostra experiència i de la dels altres, i, alhora, idear nous serveis conjuntament amb la resta d’actors públics (ciutadania, proveïdors, etc.) a partir del coneixement de l’Administració. Així mateix, volem encomanar a la resta de personal les nostres ganes d’irradiar idees, propostes i energia per al canvi a l’organització.

Amb l’objectiu d’assolir d’una manera més eficaç aquestes fites, la XIP s’articula actualment en sis grans grups de treball: GOV, NET, COM, CAT, EDU i ORG. Cada grup de treball disposa d’un ideari específic des d’on es desprenen els diferents programes –relacionats amb la innovació en el sector públic– on actua la XIP i que configuren al capdavall la seva visió global.

Les persones que s’incorporen a la XIP passen a formar part d’un d’aquests grups, des d’on aporten el seu coneixement i la seva expertesa al conjunt de la Xarxa.

 La XIP, breu i visual  

 

 

¿QUÉ ES LA XIP?

 

Las organizaciones están transformando su actividad y razón de ser por el profundo cambio de paradigma social y económico que estamos viviendo. La Administración no debe quedar al margen de este cambio. Para avanzar en esta dirección, un grupo de profesionales hemos decidido a organizarnos alrededor de la Red de Innovación Pública (XIP).

Nos hemos propuesto unas líneas de trabajo conjuntas para compartir proyectos y buenas prácticas, conocimiento, noticias y, en definitiva, aprender todos juntos de nuestra experiencia y de la de los demás, y, al mismo tiempo, idear nuevos servicios con el resto de actores públicos (ciudadanía, proveedores, etc.) a partir del conocimiento de la Administración. Asimismo, deseamos contagiar al resto de personal nuestras ganas de irradiar ideas, propuestas y energía para el cambio en la organización.

Con el objetivo de alcanzar de un modo más eficaz estas metas, la XIP se articula actualmente en seis grandes grupos de trabajo: GOV, NET, COM, CAT, EDU y ORG. Cada grupo de trabajo dispone de un ideario específico desde donde se desprenden los diferentes programas –relacionados con la innovación en el sector público– donde actúa la XIP y que configuran al fin y al cabo su visión global.

Las personas que se incorporan a la XIP pasan a formar parte de uno de estos grupos, desde donde aportan su conocimiento y su experiencia al conjunto de la XIP.

  La XIP, breve y visual 

 

 

WHAT IS THE XIP?

 

Given the paradigm changes in the social and economic arena, organizations keep transforming their activity and foundations. The same way should be taken by the Administration, and in order to go forward, a group of professionals decided to arrange around the Public Innovation Network (XIP).

Some work lines have been proposed, in order to share projects and best practices, knowledge, news, and finally learning together from our own experience and from others, while at the same time, devise new services with other players (citizenship, providers, etc.), taking into account the Administration’s knowledge. There’s also a profound willingness to spread ideas, proposals and energy to make our organizations evolve.

In order to achieve these goals effectively, the XIP is articulated into six large working groups: GOV, NET, COM, CAT, EDU and ORG. Each group has its own specific set of rules from which different programs are unfolded –related to innovation in the public sector– where the XIP operates and which sets its global vision.

People that join the XIP become part of one of these groups where they contribute with their knowledge and expertise to the entire network.

   La XIP, short and visual

12 comments on “Què és la XIP? | ¿Qué es la XIP? | What is the XIP?”

 1. Pingback: Xarxa d'Innnovació Pública | Blog | Presentació del llibre <i>INprenedors</i> i de la Xarxa d’Innovació Pública (XIP)

 2. dani giménez roig Respon

  La taca d’oli comença a fer-se més gran i tots els que estem convençuts que la forma de treballar de l’Administració es pot canviar ho celebrem!!!
  M’hi apunto a compartir bones pràctiques i tota mena d’idees que suposin generar canvi.

 3. Núria Respon

  Hola!
  Felicitats per la iniciativa! Impulsar des de l’administració polítiques que fomentin la participació de la ciutadania, d’accés obert a les dades de la administració, suposa una aposta difícil però necessària!
  Em sorprèn, però, que en cap lloc de la web he trobat cap referència a les polítiques que hauria d’adoptar l’administració en relació a la implementació programari lliure. En temps de crisi com els que estem vivint (però sobretot no només per això) hauria de ser prioritari apostar per models col·laboratius de creació de solucions informàtiques!
  Què en penseu?

  • Foto del perfil de Xavier Lasauca i Cisa Xavier Lasauca i Cisa Respon

   Hola Núria!

   En primer lloc gràcies per les teves paraules de felicitació.
   Tens tota la raó quan trobes a faltar alguna referència al programari lliure en algun dels nostres idearis. La nostra posició és del tot favorable a la implementació del programari lliure, i per tal que això es visualitzi incorporarem una referència al PL en el 1r punt de l’ideari del grup .NET.

   Com a un dels administradors d’aquest grup de la XIP, i en nom també dels altres dos companys, et convido a incorporar-te al nostre grup per tal de treballar conjuntament sobre aquesta qüestió, generar un posicionament i algun producte de coneixement vinculat a la temàtica.

   Moltes gràcies per les teves consideracions i per haver-nos fet arribar la teva opinió sobre un tema tan important.

   Salutacions,

 4. Pingback: Charla ‘Gestión de comunidades: no es oro todo lo que reluce’ con José Antonio Gallego y Jordi Graells | EBE

 5. Pingback: Jordi Graells, Héroes del Social Media de AERCO, “Más allá del sector público” | Aerco

 6. Pingback: Antoni Gutiérrez-Rubí » ZW 305. Ideario de la XIP (Xarxa d’Innovació Pública)

 7. Eva Masana Respon

  Hola,

  No he sabut trobar un lloc per adjuntar-vos una idea de projecte que potser pot interessar-vos?

 8. Pingback: Políticos en red » Presentación del vídeo de gobierno abierto de la XIP

 9. Ana Respon

  Hola!
  M’agradaria conèixer els objectius i la línia de treball de cadascun dels 6 grups però sembla que no hi ha cap informació pública al respecte (o no l’he sapigut trobar). No podríeu “obrir” aquesta informació? 😉
  Moltes gràcies!
  Ana

  • Foto del perfil de xadmin xadmin Respon

   Hola, Anna,

   Pots conèixer els objectius i la línia de treball dels sis grups llegint l’ideari de la XIP http://www.xarxaip.cat/lideari-de-la-xip-area-de-descarrega/

   En aquests moments estem treballant per tenir a punt una nova plataforma de treball col•laboratiu per a tots els grups de la XIP, alhora que estem redefinint els processos de treball. La Xarxa continua organitzant-se al voltant dels sis grups (GOV, ORG, COM, NET, EDU, CAT), però simplifica el seu pla d’acció. Les accions s’estructuren en quatre grans blocs: fons, actualitat, operativitat i impacte i es treballen conjuntament independentment del grup d’on hagin sorgit.

   Pots adherir-te al manifest de la XIP http://www.xarxaip.cat/adhereix-te-a-la-xip/ i també unir-te a alguns dels grups de treball.

   T’hi esperem!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *