La informació a la recerca del ciutadà

info_ciutadàEl proper 13 de juny els municipis del nostre país iniciaran un nou mandat a partir de la presa de possessió dels càrrecs electes resultants de les eleccions del passat 24 de maig. Aquests equips de persones noves o renovades assumiran el repte de dirigir l’Administració pública que, per la seva proximitat, majors impactes genera entre la ciutadania.

El punt d’informació on la ciutadania buscarà resoldre les seves necessitats d’informació i coneixement serà, de manera destacada, el portal institucional del seu municipi. Cal defugir la temptació de polititzar els portals corporatius amb un excés de fotografies i textos de salutació que no ofereixen solucions pràctiques al que demana la ciutadania.

El volum d’informació que contenen els organismes públics requereix d’una actuació atenta i meditada i que tingui en compte el problema clàssic d’organitzar la comunicació ja des de la pàgina d’entrada. Ara bé, cal que siguin les administracions les que prenguin aquesta decisió?

En els darrers temps estem observant com des de diferents instàncies –com és el cas de la Generalitat de Catalunya– es promouen els webs en format responsiu (adaptats a tota mena de dispositius mòbils). Fins i tot Google ha modificat el seu algoritme perquè els resultats de cerca tinguin en compte molt prioritàriament els webs ja adaptats. Al mateix temps, es potencia l’ús de cercadors i la simplificació de l’arquitectura de continguts precisament per facilitar l’accés des de qualsevol dispositiu mòbil.

L’experiència d’usuari és, doncs, la peça clau també en els webs del sector públic. Les administracions s’han d’apropar a aquesta lògica i situar els ciutadans al centre d’aquest procés. Si no s’actua ràpidament, es corre el risc que els continguts web siguin peces per a la recerca arqueològica.

Imatge: https://www.flickr.com/photos/janellie23/5557017005

 

1 comment on “La informació a la recerca del ciutadà”

  1. Pingback: La informació als webs del sector públic - Blog d'Administració Oberta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *