El joc pot fer millorar l’Administració?

Tridomino de graellsNo, no us estem proposant millorar els vostres rècords del solitari o del pescamines; volem parlar de la ludificació (gamification en anglès), que consisteix en la utilització de recursos i tècniques pròpies del joc en contextos diferents, com ara el món laboral, per tal d’aconseguir implicació dels usuaris, un canvi en el comportament o simplement per transmetre un missatge.

La ludificació va aparèixer als EUA ara fa uns cinc anys, en principi molt aplicada al món del màrqueting i de l’empresa, i s’ha anat estenent a altres àmbits com ara la política, l’ensenyament o la salut… però, seria possible aplicar-la a l’Administració?

El joc pot arribar a ser una eina transformadora i innovadora en l’Administració: permet tirar endavant activitats complexes i integrades, ajuda a créixer com a persones i com a professionals, fa desenvolupar actituds saludables, fomenta el treball en equip, etc.

Les tècniques per aplicar-lo al nostre entorn són diverses i ja estan funcionant en empreses privades: atorgament de premis per superació d’objectius, establiment de rànquings de participació a la intranet, concursos d’idees per millorar circuits… En tot cas es tracta de potenciar aquells elements que poden fer de la feina un joc estimulant aprenent per mitjà del descobriment, superant reptes, vivint una fantasia o fins i tot sent algú altre durant una estona.

Vam tenir una mostra ben clara de les virtuts del joc a la presentació del llibre 42 veus sobre el govern obert, a càrrec de Màrius Serra i el seu enXIPmàrius, demostrant que es pot treballar l’enginy de manera lúdica per millorar en la nostra feina, amb una frase per recordar: innovar a l’Administració pot semblar jugar a pòquer en un tauler d’escacs.

 

Imatge: Tridomino CC 3.0 Graells http://flickr.com/graells

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *