Acte de presentació del llibre 42 veus sobre el govern obert

42 veus XIP i Màrius SerraEl dijous 10 d’abril, es va presentar al Mobile World Centre de Barcelona el llibre 42 veus sobre el govern obert, amb l’assistència de més de 150 persones. A l’acte, presentat per Marta Morera, membre de la XIP, hi van intervenir el també membre de la XIP Marc Torres i l’escriptor, periodista i enigmista Màrius Serra.

Marc Torres va explicar que el llibre és una publicació col·laborativa que pretén definir els 42 estàndards que apareixen al vídeo de la XIP i que un govern ha de tenir en consideració per esdevenir un autèntic govern obert. El vídeo, que ha tingut més de 8.000 visionats en les diverses llengües en què està traduït, ha estat una targeta de presentació que ha donat  visibilitat a la XIP. El llibre és el resultat final del projecte Apadrina un concepte de govern obert, que ha implicat contactar amb 42 experts d’arreu del món perquè escriguin un article breu  sobre el que els suggereix el concepte assignat. El resultat final és un recull d’expertesa amb 42 peces concises sobre el govern obert, que ens donen pistes per entendre’l millor i saber  com avançar-hi i que, segons Torres, “obre nous calaixos que cal omplir amb coneixement”.

http://www.xarxaip.cat/2014/04/10/acte-de-presentacio-del-llibre-42-veus-sobre-el-govern-obert/

MWC-XIP

Màrius Serra va sorprendre els assistents amb la justificació del número que dóna títol al llibre: el sentit de la vida, l’Univers i tot plegat es troba en el número 42, com saben molt bé, segons Serra, els afeccionats a la ciència-ficció, ja que la frase és extreta de la mítica radiocomèdia britànica de finals dels anys 70 The hitchhiker’s guide to the Galaxy (Guia galàctica per a autoestopistes).

Serra va continuar amb un conte (que ens atrevim a titular Un deliri sobre el edifici mutant) que pretenia il·lustrar que en un país d’aluvió i constant transformació com el nostre, el govern ha de ser capaç d’evolucionar constantment, ser flexible i, alhora, transparent.

Finalment, l’enigmista va reptar el públic amb deu enigmes o enXIPmàrius, que anava compaginant amb cinc subratllats o frases destacades d’entre els articles del llibre, que convidaven a la reflexió:

  • “Som d’allà on participem” (Genís Roca)
  • “Amb la irrupció de les xarxes socials, la web es converteix en un diàleg bidireccinal entre actors” (Trina Milan)
  • Govern obert ha de voler dir govern de tots i per a tots” (Joan Subirats)
  • “Innovar a l’Administració pot semblar jugar a pòquer en un tauler d’escacs” (Xavier Marcet)
  • El dret d’accés a la informació té un efecte dissuasiu sobre la corrupció (Victoria Anderica)

2 comments on “Acte de presentació del llibre 42 veus sobre el govern obert”

  1. Arnau Respon

    molt bé !! quina pena no haver pogut venir. Però com diu el Marius, “work in progres”, i que no siguin sols 42 veus, sinó totes les nostres, les dels ciutadans, que es sentin aviat parlant de govern obert!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *