19 d’octubre: 3r aniversari. Felicitats XIP!

La Xarxa d’Innovació Pública celebra avui el seu tercer aniversari d’ençà de la senzilla i emotiva reunió de constitució. Amb tres anys de vida, la Xarxa encara se sent més experta, consistent i vigorosa. Amb aquesta renovada empenta continuarà sent referent en la millora i el canvi a l’Administració pública, reforçant-ne el rol de garant de l’Estat del Benestar!

En aquest tercer any, la Xarxa ha teixit actuacions ben destacades:

 • Elaboració i publicació del vídeo sobre govern obert (en català, castellà, anglès i properament en francès), que és considerat a hores d’ara el referent internacional per definir els estàndards d’aquesta mena de governança.
 • Presentació del vídeo de govern obert i de la XIP al Parlament, al Govern català i a parlamentaris europeus.
 • La XIP ha encomanat la seva experiència a nivell estatal (CIP, NovaGob…) i internacional.
 • La Xarxa ha col·laborat a organitzar esdeveniments rellevants a Catalunya.
 • Inici de contactes per a una coordinació efectiva amb l’Associació Catalana de Gestió Pública (ACGP), la Casa Pública i diverses institucions, com l’Ajuntament de Sabadell, participant en projectes d’innovació d’abast internacional.

Són fites que ens fan sentir orgullosos de participar-hi…  Ens hi vols acompanyar?

El nostre principal objectiu continua sent aportar el nostre coneixement per innovar en els serveis públics que l’Administració ofereix a la societat.

De fet, en el nostre Manifest deixem clar que és precisament ara el millor moment per fer aquesta innovació, és ara, en plena crisi econòmica i de valors, quan més cal renovar el sector públic amb l’objectiu final de facilitar la vida als ciutadans, que en el fons és del que es tracta.

Som molts els que estem vinculats –de diverses maneres– amb el sector públic, molts que creiem que l’Administració ha de trencar amb la relació asimètrica que històricament ha tingut amb el ciutadà. No en va, creiem que ja ha arribat l’hora de posar el ciutadà en el centre de les polítiques i les accions de l’Administració.

Formem un grup de persones inquietes, persones que aporten les seves idees, els seus coneixements per treballar col·laborativament per fer una administració pública millor, en el sentit més ampli de la paraula. Creiem fermament que calia fer aquest pas.

En aquest temps hem compartit coneixement, hem treballat per assentar les bases sòlides de la XIP, hem creat un Manifest, hem generat debat, hem monitoritzat la xarxa, hem traduït un llibre, hem assessorat governs en les seves lleis de transparència, ens hem presentat diversos cops en societat i hem elaborat el vídeo considerat ja imprescindible per entendre què vol dir govern obert, que ha estat presentat al Parlament, al Govern i a algun parlamentari europeu, hem exportat l’experiència de la XIP a nivell estatal (CIP (Compromís de l’Innovador Públic, NovaGob…) i internacional, hem organitzat esdeveniments rellevants a Catalunya, entre les actuacions més destacades…

La XIP –al costat d’altres organitzacions– ha generat coneixement i acció cap a l’obertura de les nostres administracions i governs (i per tant cap a la millora). Per això, no és gens agosarat afirmar que el sorgiment de la XIP era imprescindible, per natural i obvi.

Feliços 3 anys, doncs!

Fotografia: Primer tres de deu amb folre i manilles carregat de la historia castelleraCastellers de Vilafranca de la Viquipèdia (CC by-sa 3.0).

7 comments on “19 d’octubre: 3r aniversari. Felicitats XIP!”

 1. Foto del perfil de Núria Vives Núria Vives Respon

  Felicitats, xipaires! Espero que continuem treballant plegats i mirant de fer que les nostres organitzacions funcionin una miqueta millor 🙂 Els petits canvis són poderosos!!! Per molts anys que visqui la XIP!

 2. Arnau Respon

  I això és només l’inici, les primeres passes!! moltes felicitats per l’alegria, l’esforç i els resultats obtinguts, i els futurs que vindran

 3. Merce Antich Respon

  Felicitats! A tots els que feu posible la XIP.
  Francesc,gracies per l’ultima aportació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *