Es busquen líders: n’ets un?

Amb tot el que està succeint, seria imperdonable que administracions i empreses no es  dediquessin en cos i ànima a buscar a tothora recursos i solucions per encarar el demolidor escenari en què ens trobem.

Amb aquesta situació tan greu, és una bona via seguir  el consell dels consultors experts en organitzacions, que demanen de fer aflorar sense dilació el talent ocult al seu si. Cercar els intraemprenedors (com apunta el llibre d’Ortiz de Zárate), aquelles persones que volen participar i contribuir amb més coses de les que la institució els deixa fer. I cal trobar-les ja: persones que siguin capaces d’assumir reptes interns per aportar valor amb idees que puguin transformar-se en projectes i conduir-les fins a la societat i al mercat. Malauradament, coneixem massa entitats amb polítiques participatives de cartró pedra:  a tot estirar demanen que s’aportin munts d’idees, que s’acaben podrint al tinter, a la intranet o, encara més greu, a l’aplicació que van comprar expressament (paradoxalment, a la Xarxa n’hi ha un munt de gratuïtes :P).

En aquesta era de la col·laboració, es necessiten més que mai directius que exerceixin un lideratge natural i connector, com postula Gary Hamel, que creïn entorns de col·laboració i innovació i permetin avançar així cap a la xarxarquia (en anglès wirearchy i en castellà redarquia. La xarxarquia, segons José Cabrera, és una estructura més líquida, més transversal, on tothom és coresponsable i alhora copartícip dels èxits i dels fracassos de l’organització. Un «nou ordre no necessàriament basat en el poder i l’autoritat de la jerarquia formal, sinó en les relacions de participació i els fluxos d’activitat que, de forma natural, sorgeixen a les xarxes de col·laboració, basades en el valor afegit de les persones, l’autenticitat i la confiança».

Capacitar líders de debò, dels que amb la seva actitud afavoreixin un ambient optimista dins l’organització. Com en el vídeo de Derek Sivers al TED, que sàpiguen encomanar una il·lusió col·lectiva perquè l’empresa o l’Administració recuperin l’esperit del principi, quan eren emprenedores i amb una accentuada actitud de servei.

3 comments on “Es busquen líders: n’ets un?”

  1. mercè Respon

    Jo he llegit i rellegit el llibre de Lideratge: un element clau per al segle XXI, de Joan Cornet a qui conec, i tinc en compte les seves idees. Crec que, tal com diu ell, primer els líders “han de ser líders d’ells mateixos, saber prendre decisions i tenir capacitat de comunicació; s’han d’adonar del que passa al seu voltant i saber-hi respondre, de manera que s’estableixi una relació entre la persona i l’entorn on es desenvolupa l’activitat. Tots tenim les capacitats necessàries per al lideratge més o menys desenvolupades i hem d’aprofitar-les per ser membres actius de la nostra societat”. En últim pràgraf, potser el professor Cornet i jo no hi estaríem tan d’acord, ja que no considero que tothom en pugui ser, de líder.

  2. Foto del perfil de xadmin xadmin Respon

    Sí, és molt interessant el llibre que ens referencies, Mercè. Gràcies per explicar-ho. Nosaltres tampoc no creiem que tothom hagi de ser-ne, de líder; i això és el que hem intentat transmetre en el darrer paràgraf…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *