#somescola: la XIP en defensa del model educatiu català

El model d’ensenyament català vigent des de fa més de 25 anys, d’immersió lingüística, és reconegut i valorat internacionalment perquè evita la segregació per raó de llengua i garanteix la competència lingüística de l’alumnat tant en llengua catalana com en llengua castellana en finalitzar l’etapa escolar.

Aquest model ha estat la base d’una societat cohesionada en què les llengües han conviscut sense conflicte.

Amb l’esborrany de la Llei orgànica per a la millora de la qualitat eductiva, la nova llei proposada pel Ministeri d’Educació del govern espanyol, es pretén modificar aquest model d’ensenyament vigent i afectar de manera substancial la llengua catalana.

Davant d’aquest fet, els membres de la XIP manifestem:

  1. El nostre rebuig a qualsevol acció que vulgui significar cap pas enrere en l’ensenyament de la llengua que ens és pròpia i que ens identifica com a membres d’una comunitat lingüística amb una identitat compartida.
  2. La nostra vinculació intrínseca a la llengua catalana, una llengua de prestigi, que té des de l’any 2005 un domini propi a la xarxa, que actualment supera els 60.000 usuaris amb domini .cat. Una llengua que conviu en el nostre àmbit amb altres llengües oficials i d’ús habitual amb una harmonia exemplar reconeguda internacionalment.
  3. El nostre suport a totes les accions que les administracions catalanes i les entitats civils emprenguin per defensar aquest model de cohesió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *