Mans a l’obra!

El passat mes de juny, la XIP va presentar a Girona i Barcelona el seu ideari. Molts dels que ara llegiu aquest post hi éreu, i vau poder sentir tant les veus de la XIP com les dels conferenciants que ens van voler fer costat i que ens van inspirar amb els seus enfocaments. Com a XIP, vam poder exposar allò que hem estat treballant durant tants dies, individualment i en grup, i que, un cop endreçat, ha donat com a fruit 28 propostes de treball, 28 vies per innovar serveis col·laborativament.

Però tot i la importància d’aquestes 28 idees, el que per a nosaltres va ser realment motivador vau ser vosaltres, les més de 200 persones que, entre Girona i Barcelona, vau omplir les sales on vam presentar-nos. Les paraules de suport que anem rebent cada dia a través dels vostres comentaris en aquest bloc, o de les mostres de suport que els membres de la XIP recollim personalment de moltes persones. Aquest post d’avui va, doncs, dedicat a tots vosaltres i a les 51 propostes que ens vau fer en acabar les presentacions.

Les 51 propostes han estat recollides en un document i ara els diferents grups de la XIP miraran d’incloure-les en les seves propostes de treball i comptaran amb la vostra col·laboració per tirar-les endavant. Hi ha una idea general que molts de vosaltres heu fet palesa, i és la necessitat de conscienciar els treballadors públics i molt en concret els directius de la importància de la innovació, que cal plantejar noves vies per gestionar l’Administració que han de tenir en compte la participació ciutadana. Aquesta tasca de sensibilització ja és una de les tasques que la XIP s’ha plantejat des del primer moment, i que continuem amb força. A més, però, volem destacar tres idees que ens heu reforçat molts de vosaltres en les vostres aportacions:

 • cal reforçar la intercomunicació entre administracions, per diferents vies: repositoris de documents i projectes, fòrums d’intercanvi… La sensació que falta comunicació per rendibilitzar esforços i recursos i per incentivar processos de canvi és general.
 • cal divulgar al màxim l’ús de les xarxes socials entre la ciutadania, per millorar la comunicació amb l’Administració.
 • és necessària la interconnexió de l’Administració amb el món privat, tant empreses com associacions (ONG); cal plantejar en quins termes.

La XIP està d’acord amb aquests plantejaments i, com ja hem dit, els integrarà en els seus idearis. Però, tot i així, us recordem que cadascun de vosaltres sou actors principals en aquest escenari. Si penseu que cal canviar el vostre entorn, vosaltres podeu fer-ho i no esteu sols: vosaltres també sou XIP!

Fotografia: Ally_Pally_Stash_06 de la galeria de Flickr de mlq66 (CC BY-NC-ND 2.0).

2 comments on “Mans a l’obra!”

 1. Montse Nieto Respon

  Aquest post és irresistible!!
  Si creus que un altre món és possible, si formes part de l’administració i creus que tu pots canviar-lo, aquesta és la teva xarxa es la teva, mai caminaras sol!

 2. Mireia Plana Respon

  Sí, Montse, no podem esperar que ens ho canviï algú; cadascun de nosaltres podem fer via des del nostre petit racó per millorar el nostre entorn proper i que es propagui. En temps negres com els que estem passant, no ens hem de deixar vèncer pel pessimisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *